Voordelen van een massage

1. Massage zorgt voor ontspanning

Voor veel mensen is ontspanning de belangrijkste reden voor een massage. Tijdens een massage worden stoffen aangemaakt die het gevoel van stress tegen gaan en worden de (door stress) vastzittende spieren losgemaakt. Ook de oliën die gebruikt worden tijdens een massage hebben een ontspannende werking. Zo zorgen ingrediënten als kamille of lavendel voor een ontspannend gevoel.

2. Gelukkiger

Door een massage krijg je een gelukkig gevoel en het werkt goed tegen depressies. Hoe? Tijdens het masseren komen stoffen als serotonine en endorfine vrij. Dit zijn gelukshormonen die voor een gelukkig en zelfverzekerd gevoel zorgen. Naast dat massages je over het algemeen gelukkiger maken, helpen ze ook tegen stemmingswisselingen en PMS.

3. Betere weerstand

Wanneer je gemasseerd wordt, worden er meer witte bloedcellen aangemaakt. Deze bloedcellen zijn belangrijk om ziektes tegen te gaan. Hoe meer witte bloedcellen, hoe sneller deze bloedcellen in actie kunnen komen tegen ziekteverwekkers. Daarnaast beïnvloedt stress je weerstand en zal je door minder stress een sterker immuunsysteem hebben. Dit sterkere immuunsysteem zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt!

4. Diepere slaap

Na een massage kun je altijd heerlijk diep slapen! Dit komt door deltagolven in de hersenen die tijdens een massage aangemaakt worden. Deze hersengolven zullen een paar dagen aan blijven houden, waardoor je nog langer van deze diepe slaap kan genieten. Een belangrijk voordeel dus om regelmatig gebruik te maken van een massage!

5. Gezondere huid

Naast dat een massage veel voordelen voor je gezondheid heeft, heeft het ook invloed op je uiterlijk. Het zorgt voor een betere bloeddoorstroming, waardoor je een strakkere en gezondere huid krijgt. Door je gezicht elke dag een paar minuten te masseren, zal je al resultaat zien.