Sportmassage

sportmassage

De effecten van een sportmassage zijn tweeledig:

-De sporter wordt geestelijk en lichamelijk voorbereid op de volgende wedstrijd. Hierbij komt de sporter tot rust en de massage maakt de spieren los. Er ontstaat onder andere een betere doorbloeding, waardoor de sporter beter zal bewegen en het langer vol kan houden, het voorkomt vermoeidheid en spierpijn. Verbeterde coördinatie verkleint de kans op letsel en ongevallen.

-De massage helpt bij het herstellen van de normale toestand, na een zware inspanning door afvalstoffen af te voeren. Een sportmassage draagt dus bij aan verantwoord en gezond sporten. Met behulp van verschillende massage technieken wordt de conditie van de spieren verbeterd.

Voorafgaand aan de massage wordt een anamnese afgenomen om te bepalen of een stimulerende of herstelbevorderende massage nodig is en welke spiergroepen behandeld worden.

Een sportmassage bestaat uit kalmerende en stimulerende technieken

Dit is masseren met het doel de zwaarst belaste spieren, een betere doorbloeding te geven en aan te zetten tot extra stofwisseling. De spieren zijn daardoor beter bestand tegen grote kracht die er tijdens het sporten op uitgeoefend wordt.

Een sportmassage kan voor iedereen geneeskrachtig werken. Als je spierpijn hebt door een verkeerde beweging in de rug, de nek of ergens anders in het lichaam. Na een eenmalige inspanning, zoals een sport weekend, kan je stijve en pijnlijke spieren hebben of je bent tijdens de wekelijkse sport training iets te enthousiast geweest, kan een sportmassage helpen herstellen, dat is beter dan er mee rond te blijven lopen.

F.I.T. sportbalsem

Indien door u gewenst, kan ik gebruik maken van F.I.T. Sportbalsem. Dit wordt als “tussenstof” gebruikt op probleemgebieden. Het bevat bestanddelen die herstel van sportblessures bevorderen. F.I.T. wordt snel opgenomen en stimuleert de doorbloeding en afbraak van afvalstoffen. Het geeft bij een sportmassage snel een aangenaam warm en verlichtend gevoel.

 

TarievenMaak een afspraak

 

 

IVS Opleidingen, opleidingsinstituut voor sportmassage