Reiki

Reiki

Wat is Reiki?

Reiki is een Japanse geneeswijze, een spirituele manier om te helen.
Rei staat voor universeel en Ki staat voor  energie, kracht.

Reiki is een behandelwijze, een prachtige liefdevolle manier om te helen, zowel op lichamelijk als op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Op het moment dat je het toepast, doet het zijn werk en gaat naar de oorzaak van het probleem. Dat kan elk van deze vier niveaus  betreffen of een combinatie ervan.

Reiki energie is een spirituele energie die haar eigen weg gaat, en is daarom niet te beïnvloeden door de wil of geest. Het doet wat voor iemand het beste is en raakt je diep van binnen aan en herstelt het zelf genezend vermogen.

Door middel van handoplegging wordt de energie overgebracht, je kunt heerlijk ontspannen gaan liggen met je (makkelijke, niet knellende)  kleding aan en als je het fijn vindt met wierook . De reacties na het ondergaan van een behandeling kunnen per persoon verschillen. Ze ontstaan onder andere doordat Reiki één of meerdere blokkades raakt en het zelfgenezend systeem van het lichaam stimuleert.

Vind je het niet fijn om aangeraakt te worden, dan wordt de handoplegging een stukje van het lichaam gehouden en zal er in de  aura  “gewerkt”  worden.

Combi-behandeling

Je kunt een Reiki behandeling goed combineren met een ontspanningsmassage of bamboe massage. Deze totaal behandeling bestaat in de eerste plaats uit een heerlijke ontspanningsmassage van rug, schouder en nek of een afgestemde 5 elementen bamboe massage. Vervolgens ontvangt u een Reiki behandeling. Omdat u in een rustige ontspannen staat zult zijn, zal de energie die u ontvangt nog beter zijn “werk” doen. De totale sessie duurt 90 minuten.

Usui Shiki Ryoho, volgens het Usui System of Natural Healing

“Onze diepste angst is niet dat we onbekwaam zijn. Onze diepste angst is, zonder twijfel, dat we onmeetbare kracht hebben. Het is ons licht en niet onze duisternis dat ons de meeste angst aanjaagt.”