Cupping massage

cupping massage

Cupping massage

Cupping massage is al eeuwen oud. Waar en wanneer de eerste vorm van de cupping massage precies is ontstaan is onduidelijk. Men vermoedt dat de massage is ontwikkeld in China, net als de meeste massages. Na China werd deze massagevorm toegepast in Egypte, waar de massage werd toegepast om de genezing van klachten te bespoedigen. Hierbij hebben we het over klachten als pijn, duizeligheid, koorts, een verminderde eetlust en menstruatieproblemen. Het derde land waar de cupping massage opdook in de geschiedenis, is Griekenland. Van hieruit verspreide de techniek zich door Europa, waarna het uiteindelijk ook in de Verenigde Staten terecht kwam.

Waarom cupping massage?

Cupping massage is bedoeld om gifstoffen vanuit de dieper gelegen lichaamsweefsels naar de oppervlakte van de huid te trekken. Deze massagetechniek trekt spierkrampen naar het huidoppervlak. Daarnaast reinigt het de poriën, verstevigt het de huid en is er ook een duidelijke verbetering van de huid te zien bij striae. De massage gebruikt men speciale cups, welke zijn vervaardigd siliconen. Men brengt deze cups vacuüm aan op de huid. Door het vacuüm trekken van de huid zal er een betere doorbloeding ontstaan, lymfevocht zal beter afgevoerd worden en de elasticiteit van de huid zal verbeteren. Hierdoor is het voor het lichaam mogelijk zich sneller en gemakkelijker te ontdoen van afvalstoffen. Hoewel de massage voor velen pijnlijk lijkt, wordt deze toch ingedeeld bij de massages die voornamelijk zijn bedoeld om te ontspannen.

De massage

Cupping massage stimuleert plaatselijk de bloedsomloop. Leuk om te weten is ook dat de huid op de plaatsen waar de vacuüm gezogen cups zich bevinden ook daadwerkelijk verkleurt, van licht rood naar wat donkerder rood. Wanneer dit gebeurt, dan start de massage. Hierdoor ontstaat een diepe doorbloeding. Vanzelfsprekend moet de massage plaatsvinden op de blote huid. In het begin van de behandeling kan de massage op bepaalde gebieden van het lichaam wat gevoeliger aanvoelen. Dit komt omdat het bindweefsel nog te veel vast zit, na verloop van tijd zal dit minder worden. Met de, door mij gebruikte techniek, zal je niet dagenlang rondlopen met dieprode ronde vlekken.

Toepassing

De cupping massage werkt ten eerste zeer ontspannend en is voor iedereen goed om een betere bloedsomloop te verkrijgen. Daarnaast is cupping massage toepasbaar bij onder meer chronische pijnklachten, hoofdpijn en migraine en bij duizeligheid. Deze massage vorm is met succes toepasbaar bij fybromyalgieklachten. Je kunt voor cupping massage kiezen wanneer je last hebt van klachten als gevolg van stress en spanningen. Ook dan zal je snel verlichting merken. Reflectorisch kan het effect van de massage zo’n 72 uur aanhouden.

Behandelingstijd

Je kunt kiezen voor een behandeling van 30, 60 of 90 minuten. In een korte behandeling werk je bijvoorbeeld alleen aan de rug of, in het geval van een behandeling van hoofdpijn/migraine, aan het hoofd (gezicht) en nek/schouders. Met een langere behandelingstijd kun je verschillende gebieden combineren.

 

TarievenMaak een afspraak

 

 

Kiom opleidingsinstituut, Cupping massage