Bindweefselmassage

bindweefselmassage

Therapeutische Bindweefselmassage

Een bindweefselmassage wordt toegepast, het woord zegt het al, op de bindweefsellaag van het lichaam. Deze laag bevindt zicht tussen de spieren en de huid. De Engelsen noemen bindweefsel het Connective Tissue vanwege zijn verbindende functie tussen alle lichaamsfuncties. Het is de geleider van ons zenuwstelsel. Is deze laag niet soepel, dan zal het zenuwstelsel minder goed functioneren met alle gevolgen van dien. Door de werking op het bindweefsel en de reflexzones op de rug valt deze massage onder de reflexzone massage. Een reflexzone massage gaat ervan uit dat er zich op het lichaam zones bevinden die in verbinding staan met organen, klieren en andere lichaamsdelen. Het stimuleren van deze zones stimuleert het daarmee verwante orgaan en zullen blokkades verdwijnen.

Bij een bindweefsel massage gebruikt men technieken die variëren van lichte strijkingen tot het rollen en oppakken van de huid. Deze grepen stimuleren de huid en het onderliggende bindweefsel. Hierdoor neemt de doorbloeding van de huid toe en verbetert het onderliggend bindweefsel waardoor de zogenaamde verklevingen minder worden. Doordat bindweefsel ook de zenuwuiteinden omringt, krijgen ook deze een prikkel door de massage. Deze prikkel heeft niet alleen resultaat op de zenuw zelf maar werkt ook door op andere delen van het lichaam.

De effecten van een bindweefselmassage kunnen zeer groot zijn. Het kan voorkomen dat iemand heftig reageert op de massage, de huid wordt dan rood. Ook kan men de massage als onprettig en zelfs pijnlijk ervaren. Iemand kan zich na een massage ook vermoeid voelen. Deze verschijnselen dienen binnen 24 uur voorbij te zijn. Na meerdere behandelingen kunnen klachten verdwijnen.

 

Cosmetische Bindweefselmassage

Het resultaat waar we naar streven, is een gezonde, soepele en stevige huid. Dit bereiken we door een betere  doorbloeding van de huid. De stofwisseling in de huid verbetert. Daarnaast worden de bloedvaatjes verstevigd.
In het begin zal je wat vaker moeten behandelen om resultaat te boeken. Daarna kun je af en toe terugkomen om het gewenste resultaat te behouden.

Welke resultaten zijn er te behalen?

Vermindering van:

  • littekenweefsel
  • striae
  • cellulitis.

Verbetering van:

  • de huid, bijvoorbeeld bij een vale en vermoeide huid of bij acne.
  • veroudering van de huid, zoals bij rimpels en kraaienpootjes.
  • de algehele huidconditie en daarom belangrijk als voor- en nabehandeling van chirurgische ingrepen.
  • een seborroe of sebostase huid en bij couperose.

 

TarievenMaak een afspraak

 

 

IVS opleidingen,  Bindweefselmassage

 

Kiom opleidingsinstituut, Cosmetische Bindweefselmassage