Hotstone massage

hotstone massage

Hieronder vindt u een uitgebreide uitleg van hotstone massage.
Voor de prijzen en duur van de massage klikt u op Tarieven.

Hotstone massage is de laatste jaren een favoriete vorm van massage geworden. Het is precies wat de naam zegt: masseren met warme stenen, een eeuwenoud ritueel als basis voor ontspannen en onthaasten in deze moderne tijd.

De Hotstone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 cm tot 12 cm. De stenen zijn gemaakt van basalt die zeer rijk aan ijzer en magnesium zijn. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven. De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau. De stenen zijn licht, zacht en heerlijk warm, afkomstig uit Zuid-Amerika en zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen. Ze hebben vervolgens eeuwenlang in rivierbeddingen gelegen en danken daaraan hun mooie gladde, ronde vormen. De indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen: aarde, wind, water en vuur.

De helende kracht geeft evenwicht en balans voor lichaam en geest, verwent de huid, geeft een zeer diepgaande ontspanning en stimuleert de energiestroom. Het is een bijzonder doeltreffend middel tegen spanningen en stress. Het zorgt voor ontgifting van het lichaam, stimuleert de orgaan functies en activeert het zelfherstellingsvermogen van het lichaam.

Voor een Hotstone massage worden de stenen opgewarmd in een zogenaamde “heater” tot ongeveer 50 graden celsius.
Het lichaam wordt ingesmeerd met olie zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren. Door de combinatie van warmte en beweging kom je dieper in de spieren.

Effecten

Een Hotstone Massage draagt bij aan het positief zelfherstel van het lichaam, doordat het zorgt voor:
– een betere doorbloeding
– stimulering van de organen
– ontspanning van stijve spieren
– stressvermindering
– meer balans in het lichaam

Maar bovenal is een Hotstone Massage een weldaad om van te genieten!

Indicaties

Indicaties zijn symptomen waarbij Hotstone Massage juist goed kan zijn en verlichting kan geven of waarbij deze  ondersteunend en verzachtend kan werken. Het zijn redenen om juist (regelmatig) voor een massage te kiezen. U hoeft geen expliciete indicatie te hebben om een afspraak te maken, want deze vorm van massage kan ook gewoonweg verzorging voor uw lichaam betekenen.

Mogelijke indicaties:

– spanningen
– fibromyalgie,
– spier- en zenuwpijnen
– rug- en nekklachten
– slechte doorbloeding/kouwelijk
– spijsverteringsproblemen
– stress (maar geen burn-out)
– gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose ( mits niet ontstoken)
– als pure ontspanning, een moment voor uzelf

Contra-indicaties

Contra-indicaties zijn symptomen waarbij deels of helemaal geen Hotstone massage mag worden toegepast. Doordat massage de circulatie beïnvloedt, kunnen symptomen verergeren en kan u nog zieker worden. De intake en goede informatieverstrekking zijn geheel in uw eigen belang. Bij twijfel, raadpleeg dan uw behandelend arts.

-Hoge bloeddruk
Vanwege de warmte die vrijkomt bij een Hotstone massage zal de bloeddruk stijgen. Als iemand al last heeft van een te hoge bloeddruk is deze massage daarom niet geschikt.

-Huidontstekingen
Omdat er bij huidontstekingen vanzelf al warmte vrijkomt, zal een Hotstone massage de ontsteking alleen maar verergeren. Dus geen behandeling totdat de huidontsteking helemaal is verdwenen.

-Burn-out of extreme vermoeidheid
Hoewel een Hotstone massage een uitstekende behandeling is om stress te verminderen is het een absolute contra-indicatie bij een burn-out en extreme vermoeidheid. Vanwege de diepe inwerking is het effect van de massage soms nog dagenlang te voelen. Mensen met burn-out of die extreem vermoeid zijn, zullen zich hierdoor nog vermoeider gaan voelen.

 

TarievenMaak een afspraak