Bamboe massage

Bamboe massage Dordrecht

5 Elementen Bamboe massage

De bamboe massage komt voort uit landen waar bamboe van origine groeit, zoals China en Japan. Vanuit deze landen is de bamboe massage dan ook helemaal gebaseerd op het in balans brengen van de vijf elementen: metaal, water, hout, vuur en aarde.

De voordelen van een bamboe massage

De bamboe massage is een afgestemde, balancerende en ontspannende massage voor het hele lichaam. Een bamboe massage is een heerlijke beleving en geeft een diepe ontspanning en een energiek en verfrist gevoel na afloop van de behandeling.
Het werken op de reflexzones en meridianen van de verschillende elementen geeft balans voor lichaam en geest.
Maar een bamboe massage doet nog meer. Door op verschillende manieren te bewegen met de massagestokken over de huid worden alle zenuwuiteinden in de huid geprikkeld.
Ook rol je met de massagestokken over bindweefsels en spieren, waardoor de afvalstoffen beter worden afgevoerd en spierknopen worden losgemaakt. De bloedsomloop wordt gestimuleerd en er komen meer voedingsstoffen en zuurstof in je cellen terecht, waardoor je meer energie krijgt en je je fitter voelt na afloop van een massage.

De vijf elementen

In het Oosten maakt men gebruik van de vijf elementen om het ontstaan van de beweging en verandering te verklaren. Deze elementen zijn verantwoordelijk voor alle harmonie en disharmonie in het leven. Eén van onderstaande elementen wordt gebruikt bij een bamboe massage, tijdens het inleidende gesprek bespreken we wat het beste bij jou past!

Element Hout ( groen, lente)
Het Hout element geeft groei en brengt beweging. Het stimuleert je om te doen wat nodig is, om in actie te komen. Het opstarten van nieuwe processen en om keuzes te maken. Ook het uiten van emoties en het aangeven van grenzen hoort bij dit element.

Element Vuur ( rood, zomer )
Het Vuur element gaat over de zomer, wanneer alles in volle bloei staat en de natuur zichzelf in haar volle pracht laat zien. Vuur ondersteunt leven vanuit je hart, luisteren naar je hart en doen wat je hart je ingeeft.

Element Aarde ( geel, nazomer )
De aarde draagt ons. Dit element gaat over bij jezelf kunnen blijven, jezelf kunnen zijn.
Bij een tekort aan aarde gaat men piekeren en zich zorgen maken en komen vaak verslavingen de hoek om kijken.

Element Metaal ( wit, herfst )
Metaal staat voor de herfst en dus net als in de natuur ook bij ons voor loslaten, opruimen, concentreren, verzamelen en naar binnen trekken. Rust nemen, mediteren en niet denken horen bij metaal.

Element Water ( donkerblauw, winter )
Het koele water hoort bij winter en staat voor je gevoelswereld, zodat je in de diepte kunt voelen en overzien wat er  gebeurd is, te bezinnen en te dromen.

Contra-indicaties bij een bamboe massage zijn de gebruikelijk die voor alle massages gelden, zoals:

  • Koorts en/of te veel pijn
  • Extreme vermoeidheid
  • Bij overmatig gebruik van drugs, alcohol, antibiotica, bloedverdunners
  • Zeer slechte algemene gezondheid
  • Kanker/tumoren
  • Algemene infectieziekten
  • Ernstige cardiovasculaire aandoeningen ( trombose, aderontsteking)
  • Zwangerschap ( deze massage is niet geschikt voor de zwangere vrouw)

Bij twijfel, vraag of geef dit aan wanneer je een afspraak voor deze geweldige bamboe massage maakt.

TarievenMaak een afspraak

 

Kiom opleidingsinstituut, 5 elementen bamboe massage