Cupping massage

cupping massage

Cupping massage is al eeuwen oud. Waar en wanneer de eerste vorm van de cupping massage precies is ontstaan is onduidelijk. Men vermoedt dat de massage is ontwikkeld in China, net als de meeste massages. Na China werd deze massagevorm toegepast in Egypte, waar de massage werd toegepast om de genezing van klachten te bespoedigen. Hierbij hebben we het over klachten als pijn, duizeligheid, koorts, een verminderde eetlust en menstruatieproblemen. Het derde land waar de cupping massage opdook in de geschiedenis, is Griekenland. Van hieruit verspreide de techniek zich door Europa, waarna het uiteindelijk ook in de Verenigde Staten terecht kwam.

 

Waarom cupping massage?

Cupping massage is bedoeld om gifstoffen vanuit de dieper gelegen lichaamsweefsels naar de oppervlakte van de huid te trekken. Ook spierkrampen kunnen met behulp van deze massagetechniek naar het huidoppervlak worden getrokken. Daarnaast worden de poriën gereinigd, de huid verstevigd en is er ook een duidelijke verbetering van de huid te zien bij striae. De massage wordt uitgevoerd met speciale cups, welke zijn vervaardigd uit glas of siliconen. Deze cups worden vacuüm op de huid aangebracht. Door het vacuüm trekken van de huid zal er een betere doorbloeding ontstaan, lymfevocht zal beter afgevoerd worden en de elasticiteit van de huid zal verbeteren. Hierdoor is het voor het lichaam mogelijk zich sneller en gemakkelijker te ontdoen van afvalstoffen. Hoewel de massage voor velen pijnlijk lijkt, kan deze toch worden ingedeeld in de massages die voornamelijk zijn bedoeld om te ontspannen.

 

De massage

Met behulp van cupping massage kan de bloedsomloop plaatselijk worden gestimuleerd. Leuk om te weten is ook dat de huid op de plaatsen waar de vacuüm gezogen cups zich bevinden ook daadwerkelijk verkleurt, van licht rood naar wat donkerder rood. Wanneer dit gebeurt, dan start de massage. Hierdoor kan er een diepe doorbloeding worden verkregen. Vanzelfsprekend moet de massage plaatsvinden op de blote huid. In het begin van de behandeling kan de massage op bepaalde gebieden van het lichaam wat gevoeliger aanvoelen. Dit komt omdat het bindweefsel nog te veel vast zit, na verloop van tijd zal dit minder worden. Met de, door mij gebruikte techniek, zal je niet dagenlang rondlopen met dieprode ronde vlekken.

 

Toepassing

De cupping massage werkt op de eerste plaats zeer ontspannend en is voor iedereen goed om een betere bloedsomloop te verkrijgen. Daarnaast wordt cupping massage veel toegepast bij onder meer chronische pijnklachten, hoofdpijn en migraine en bij duizeligheid. Ook bij fybromyalgieklachten wordt deze massagevorm met succes toegepast. Je kunt voor cupping massage kiezen wanneer je last hebt van klachten als gevolg van stress en spanningen. Ook dan zal je snel verlichting merken. Reflectorisch kan het effect van de massage zo’n 72 uur aanhouden.

 

Behandelingstijd

Je kunt kiezen voor een behandeling van 30, 60 of 90 minuten. In een korte behandeling werk je bijvoorbeeld alleen aan de rug of, in het geval van een behandeling van hoofdpijn/migraine, aan het hoofd (gezicht) en nek/schouders. Met een langere behandelingstijd kun je verschillende gebieden combineren.

 

Maak een afspraak

Tarieven